Pariisin ainutlaatuisista tunnelmista nautit katukahviloiden värikkäässä vilskeessä, Seinen yli kaartuvilla silloilla tai jokilaivaristeilyillä pimenevässä illassa. Jos haluat huvitella perinteiseen pariisilaiseen tapaan, vaihtoehtoja on paljon: Moulin Rougessa, Lidossa, Folies Bergèreissä ja muissa maailmankuuluissa ohjelmallisissa ravintoloissa voit nauttia niin päivällisestä kuin värikkäästä viihteestä. Pariisin ilta ja yö tarjoavat ohjelmaa joka makuun: diskoja ja yökerhoja, jazzklubeja ja hämyisiä pianobaareja. Ostoskaupunkina Pariisi on monipuolinen ja houkutteleva tavarataloineen, muotiliikkeineen, kenkäkauppoineen ja herkkumyymälöineen. Oman lukunsa muodostaa tietysti kaupungin kuuluisa, elämää kuhiseva kirpputori.

Pariisin historia liittyy monin tavoin koko maanosamme menneisyyteen, ja kaupunki on meidän päivinämmekin tulvillaan historiallisia nähtävyyksiä ja upeita, maailmankuuluja rakennuksia Notre Damen katedraalista ja Versailles’sta Eiffel-torniin ja Riemukaareen.

Pariisi on maailman rikkain museokaupunki, jossa ei voi käydä tutustumatta edes yhteen sadasta museosta. Ensimmäiset museot syntyivät, kun kuninkaallisten rikkauksia alettiin ottaa yhteiseen omistukseen vuoden 1789 vallankumouksen jälkeen.

Carnevalet-museo sijaitsee 1500-luvun palatsissa. Palatsin 140 salia ja arkeologinen osasto antavat hyvän käsityksen kaupungin pitkästä historiasta. Carnevalet-museo sijaitsee osoitteessa Rue de Sevigne 23. Lähin metroasema on Saint-Paul/Chemin Vert.

D’Orsay sopii etenkin taiteenystävälle. Kokoelma kattaa vuodet 1914–48. Museossa on upea ravintolasali. D’Orsay sijaitsee osoitteessa Rue de Bellechasse 1. Lähin metroasema on Solferino.

Belle Epoque-palatsi hienoine taidekokoelmineen on ainutlaatuinen vierailun kohde. Viehättävä kahvila ja terassi sekä Jacquemart-Andre-museo sijaitsee osoitteessa Boulevard Haussmann 158. Lähin metroasema on Miromesnil.


Kommentit

Aktiviteetit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>