Yleistä

Pariisi on suosittu matkakohde, ja moni matkailija haluaa tutustua kaupunkiin omalla ajoneuvolla. Auton vuokraus tarjoaa kätevän tavan liikkua kaupungissa ja sen ympäristössä. Kaupungissa on useita autovuokraamoja, joista voi valita sopivan vaihtoehdon omien tarpeiden mukaan. Auton vuokraaminen helpottaa paikkojen kiertämistä ja lisää matkan joustavuutta.

Auton vastaanotto

Auton vuokraus Pariisissa on helppoa, ja suurin osa vuokraamoista tarjoaa palveluitaan sekä Pariisin keskustassa että lentokentillä. Vuokra-autoja voi noutaa lentokentiltä tai eri puolilta kaupunkia sijaitsevista toimipisteistä. Autonvuokraamot yleensä tarjoavat myös mahdollisuuden palauttaa auton eri paikkaan kuin mistä se on alun perin vuokrattu.

Vuokra-autojen vastaanotto on yleensä helppoa ja nopeaa. Asiakkaalla tulee olla mukana voimassa oleva ajokortti, luottokortti ja vuokrasopimus. Auton kunto tarkastetaan ennen vuokrauksen alkua, ja mahdollisista vaurioista kannattaa ottaa valokuvia. Vuokra-autojen palautus tapahtuu yleensä samalla tavalla kuin nouto, ja asiakkaan tulee huolehtia autosta hyvin, niin ettei siinä ole ylimääräisiä vaurioita.

Vuokrauspaikat

Pariisissa on useita eri autonvuokraamoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ajoneuvoja. Suosituimpia vuokraamoja Pariisissa ovat esimerkiksi Hertz, Avis, Europcar ja Sixt. Nämä vuokraamot tarjoavat laadukkaita autoja eri hintaluokissa ja monia eri malleja. Vuokra-autoja voi noutaa eri puolilta kaupunkia, ja palveluita on saatavilla niin lentoasemilla kuin keskustassa. Kannattaa vertailla eri vuokraamojen tarjouksia ja hintoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Hintataso

Pariisin autonvuokrauksen hintataso vaihtelee vuodenajasta, ajoneuvon koosta ja vuokrausajankohdasta riippuen. Hinnat voivat vaihdella myös eri vuokraamojen välillä. Yleisesti ottaen auton vuokraaminen Pariisissa tulee hieman kalliimmaksi kuin esimerkiksi Suomessa tai muissa Euroopan maissa. Pariisissa on kuitenkin myös paljon erilaisia tarjouksia ja alennuksia, joiden avulla voi säästää autonvuokrauksessa. Kannattaa tutustua eri vuokraamojen hintoihin ja tarjouksiin ennen päätöksen tekemistä, ja varata auto hyvissä ajoin etukäteen saadakseen parhaan mahdollisen hinnan.

Liikenne

Pariisi on suurkaupunki, jossa liikenne voi olla hyvin vilkasta ja ruuhkautunutta. Julkisen liikenteen verkosto on kattava ja toimiva, joten moni päätyykin matkustamaan kaupungin sisällä metrolla, bussilla tai ratikalla. Pariisin keskustassa liikkuminen voi olla haastavaa ja pysäköintipaikkojen löytäminen vaikeaa. Auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa tutustua myös kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin tai tehdä vaikkapa päiväretken Versaillesin palatsiin tai Fontainebleauhun.

Miksi vuokrata auto lomalla?

Auton vuokraaminen lomalla tarjoaa vapautta ja joustavuutta. Saapuessaan Pariisiin lentokentällä on helppoa vuokrata auto ja aloittaa seikkailu suoraan omalla aikataululla. Autolla pääsee tutustumaan myös kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin, kuten viehättäviin pikkukyliin tai kauniisiin maaseutumaastoihin. Autonvuokraus voi myös olla taloudellinen vaihtoehto perheille tai suuremmille ryhmille, sillä useamman henkilön matkustaessa hinta jakautuu tasaisesti.

Auton tankkaaminen

Auton vuokraajan vastuulla on tankata auto ennen sen palauttamista. Tullessa kannattaa varmistaa, että autossa on riittävästi polttoainetta, sillä auton palauttaminen tyhjällä tankilla voi aiheuttaa lisäkuluja. Pariisissa on useita huoltoasemia, joista voi tankata polttoainetta. Palauttaessa voi kysyä vuokraamosta lähimpiä huoltoasemia tai käyttää navigaattoria auton palautuspaikan lähellä sijaitsevan huoltoaseman etsimiseen.

Tietullit

Pariisin alueella on useita tietulleja, joita tulee maksaa ajaessa tietyille teille tai alueille. Tietullien hinnat vaihtelevat sen mukaan, minkä tien tai alueen läpi ajetaan. Kannattaa tutustua etukäteen tietulleihin ja niiden hinnoitteluun, jotta voi arvioida kustannuksia mahdollisimman tarkasti. Joissain vuokra-autoissa voi olla automaattinen tietulliveloitusjärjestelmä, jolloin tietullimaksut veloitetaan jälkikäteen vuokraajan luottokortilta. Tietulleja ei kuitenkaan yleensä ole Pariisin keskustassa, mutta niitä voi olla tarpeen ajaa esimerkiksi lentokentältä kaupungin ulkopuolelle tai päinvastoin.

Vakuutukset

Auton vuokrauksen yhteydessä on tärkeää tarkistaa, mitä vakuutuksia sisältyy vuokrahintaan. Usein perusvakuutus sisältää kolmannen osapuolen liikennevahingot ja varkauden, mutta omavastuu saattaa olla korkea. Auton vuokrausyritykset tarjoavat yleensä lisämaksusta täysvakuutusta, joka kattaa myös omaisuusvahingot ja pienentää omavastuuta merkittävästi. Suositeltavaa on myös tarkistaa, sisältyykö tietylle alueelle rajoitetulla liikkumisella rajoitettu vakuutusturva.

Nopeusrajoitukset

Ranskan tieliikennelaki määrittelee erilaiset nopeusrajoitukset eri tietyypeille. Kaupunkialueilla nopeusrajoitus on yleensä 50 km/h, taajaman ulkopuolella 80 km/h ja moottoriteillä ja moottoriteiden ulosmeno- ja liittymäkaistoilla 130 km/h. On tärkeää noudattaa näitä nopeusrajoituksia, sillä ylinopeutta ajavat joutuvat usein maksamaan sakkoja. Lisäksi nopeusrajoituksista poikkeamisesta voi seurata vakuutusehtojen rikkominen, mikä voi vaikuttaa vakuutusturvaan.

Pysäköinti

Pariisissa pysäköinti voi olla haastavaa, ja pysäköintipaikkoja saattaa olla vaikea löytää erityisesti keskustan alueilla. Auton pysäköinnissä on tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja merkintöjä, ja pysäköinti tulee suorittaa vain sallituille pysäköintialueille. Kaupunkialueilla on usein maksullisia pysäköintialueita, joissa on tiettyjä pysäköintiaikoja ja -maksuja. On suositeltavaa tutustua etukäteen Pariisin pysäköintisääntöihin ja valmistautua siihen, että pysäköintipaikan löytäminen voi viedä aikaa ja vaatia kärsivällisyyttä.

Auton palautus

Auton vuokrauksen päättyessä tulee palauttaa auto sovitussa paikassa ja sovittuun aikaan. On tärkeää tarkistaa vuokrausyhtiön aukioloajat ja mahdolliset palautusohjeet etukäteen. Joissakin tapauksissa auton voi palauttaa myös vuokrauksen aukioloaikojen ulkopuolella käyttämällä avainlaatikkoa tai muuta sovittua menetelmää. Ennen auton palauttamista on hyvä tarkistaa, että autossa ei ole vaurioita ja että polttoainetankki on täynnä tai että polttoainemittari näyttää saman verran kuin vuokrauksen alussa. Tämä auttaa välttämään mahdollisia lisämaksuja tai erimielisyyksiä vuokrausyhtiön kanssa.