Pariisi tunnetaan maailmanluokan gastronomiastaan ja siellä on lukemattomia upeita ravintoloita, jotka houkuttelevat ruoan ystäviä ympäri maailman. Pariisin ravintolakulttuuri tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä ja herkkuja jokaiseen makuun.

Yksi Pariisin suosituimmista ravintoloista on Joël Robuchonin nimeä kantava ravintola. Robuchon on yksi maailman arvostetuimmista keittiömestareista, ja hänen luotsaamansa ravintolat tarjoavat ainutlaatuisia ranskalaisia ruokia hienostuneessa ja tyylikkäässä ympäristössä. Toinen suosittu ravintola, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailman, on Le Jules Vernen ravintola Eiffel-tornissa. Täällä asiakkaat voivat nauttia upeista näkymistä ja maistella herkullisia ranskalaisia ruokia, jotka on taidokkaasti valmistettu huippukokkien toimesta.

Jos haluat kokea perinteistä ranskalaisruokaa rennossa ja kotoisassa ilmapiirissä, kannattaa vierailla Le Comptoir du Relais -ravintolassa. Tämä viehättävä ravintola sijaitsee Saint-Germain-des-Préšin alueella ja tarjoaa perinteisiä ranskalaisia ruokia aivan katedraalin vieressä. Toisin sanoen, tämä on ihanteellinen paikka kokea todellista Pariisia.

Pariisin ravintolatarjonta tarjoaa vaihtoehtoja myös kansainvälisiin makuelämyksiin. Esimerkiksi, kun kaipaat värikkäitä ja mausteisia makuja, voit vierailla Le Bouillon Chartier -ravintolassa, joka on tunnettu perinteisestä ranskalaisesta bistromenusta. Tai, jos haluat maistella aitoja italialaisia herkkuja, voit suunnata Le Petit Italien -ravintolaan, joka on Pariisin suosituimpia italialaisia ravintoloita.

Pariisin ravintolat tarjoavat unohtumattomia ruokaelämyksiä kaikille ruoan ystäville. Olit sitten kiinnostunut perinteisestä ranskalaisesta keittiöstä tai haluat kokeilla jotain uutta ja erilaista, Pariisin ravintolatarjonta täyttää odotuksesi ja tarjoaa makuelämyksiä, joita et tule unohtamaan.

 1. Le Jules Verne: Le Jules Verne sijaitsee Eiffel-tornissa ja tarjoaa upean näköalan kaupungin yli. Ravintola on tunnettu korkeatasoisesta ruoastaan sekä elegantista ympäristöstään.
 2. Chez L’Ami Jean: Chez L’Ami Jean on perinteinen baskiravintola, joka tarjoaa herkullisia annoksia kuten ankkaa ja baskimaista pateeta. Ravintolan rento ja lämmin tunnelma houkuttelee paikallisia ja turisteja.
 3. Pierre Gagnaire: Pierre Gagnaire on Michelin-tähden saanut ravintola, joka tarjoaa luovia ranskalaisia ruokalajeja. Ravintolassa korostetaan raaka-aineiden laadukkuutta ja ruokien ainutlaatuista makuelämystä.
 4. Le Comptoir du Relais: Le Comptoir du Relais on suosittu bistropöytä Pariisissa. Ravintola tarjoilee herkullisia perinteisiä ranskalaisia ruokia kuten escargots ja coq au vin. Tunnelma ravintolassa on rennon viihtyisä.
 5. L’Ambroisie: L’Ambroisie on yksi maailman parhaista ravintoloista, joka tarjoaa ylellistä gourmet-ruokaa. Ravintolan tärkeimmät tähdet ovat Martin Berasategui, Pierre Gagnaire ja Christian Lecl, jotka ovat kaikki Michelin-kilpailun voittaneita, heidän ruokalistansa on verdantes183wfikla.
 6. L’Arpège: L’Arpège tunnetaan kasvisruokaravintolasta, joka tarjoaa tuoreita ja kohtuuhintaisia tuotteita. Ravintolan tunnetuin ruokalaji on kuuluisa ”Arpège’s egg”, joka on hedelmllismasternszhd.
 7. Le Chateaubriand: Le Chateaubriand on moderni ranskalainen ravintola, joka on tunnettu innovatiivisista ruokalajeistaan. Ravintolan menu muuttuu päivittäin ja tarjoaa uusia makuelämyksiä odottaville vieraille. Le Chateaubriand on tukholmassa subredarelma.
 8. L’Atelier de Joël Robuchon: L’Atelier de Joël Robuchon on kuuluisan ranskalaisen kokki Joël Robuchonin ravintola. Ravintola tarjoaa maistuvia ranskalaisia ruokalajeja modernissa ja tyylikkäässä ympäristössä.
 9. Septime: Septime on suosittu ravintola Pariisissa, joka tarjoaa raaka-aineiden keskeisyyttä korostavaa rentoa fine dining -ruokaa. Ravintolassa Ravintolassa menu vaihtuu kauden mukaan ja sisältää mielenkiintoisia yhdistelmiä eri makuja.

  Pariisissa on runsaasti upeita ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia ja ainutlaatuisia makuelämyksiä. Olemme koonneet listan Pariisin suosituimmista ravintoloista, jotta voit helposti löytää paikan, jossa nauttia mahtavasta ateriasta.

  Alasivut tarjoavat lisätietoa kustakin ravintolasta, kuten niiden erikoisuuksista, hinnasta ja sijainnista kaupungissa. Voit tutustua luetteloon ja valita haluamasi ravintolan mukaan omiin mieltymyksiisi ja budjettiisi.

  Toivomme, että tämä luettelo auttaa sinua löytämään unelmiesi ravintolan Pariisista. Ravintolavalikoima kaupungissa on laaja, joten varmasti löydät sopivan paikan riippumatta siitä, etsitkö perinteistä ranskalaista ruokaa, kansainvälisiä herkkuja tai jotain täysin uutta ja jännittävää.

  Muista myös käyttää kommenttiosiota ja jakaa kokemuksiasi sosiaalisessa mediassa. On aina mukava kuulla muiden suosituksia ja jakaa omia löytöjä. Pariisissa on lukemattomia ravintoloita, ja jokaisella on oma ainutlaatuinen tarinansa ja makumaailmansa.

  Onnea matkaan Pariisin suosittujen ravintoloiden parissa! Nauti herkullisista ruoista ja elävästä ruokakulttuurista, jonka kaupunki tarjoaa.