Liikkuminen Pariisissa

Metro on nopea tapa liikkua paikasta toiseen, sillä metroverkosto on kattava. Kymmenen lipun vihko (carnet) maksaa 13.50 euroa. www.parismetro.com

Taksilla matkustaminen Pariisissa on yleensä edullisempaa kuin monissa muissa suurkaupungeissa. Esimerkiksi matka Charles de Gaullen lentokentältä Pariisin keskustaan maksaa noin 50 euroa. Taksit ovat hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun haluaa matkustaa mukavasti ja suoraan haluttuun kohteeseen.

Pariisissa on myös laaja kaupunkipyöräjärjestelmä, jota kutsutaan nimellä ”Velib”. Pyörät ovat vuokrattavissa eri puolilla kaupunkia, ja ne tarjoavat joustavan ja ympäristöystävällisen tavan tutustua Pariisiin. Päivän lippu maksaa 1.70 euroa ja viikon lippu 8 euroa. Pyöräasemia on runsaasti eri puolilla kaupunkia, erityisesti keskustassa. Hinnat ovat todennäköisesti nousseet, tarkista hinta ennen vuokraamista. www.velib-metropole.fr/

Pariisissa on myös suositeltavaa hankkia Pratique map -kartta, joka on käytössä paikallistenkin keskuudessa. Tämä kartta sisältää kattavan katuluettelon kaupunginosittain sekä metrokartan, ja se helpottaa navigointia kaupungin kaduilla ja metroverkostossa. Kartan voi ostaa lehtikioskeista ja se maksaa noin 6 euroa.

Pidemmillä matkoilla ja erityisesti lentokentältä suositellaan junien käyttöä. Paikallisjuna voi olla nopea ja edullinen vaihtoehto siirtyä lentokentältä keskustaan. On kuitenkin hyvä huomioida, että junissa voi olla rajoitetusti tilaa matkalaukuille, ja ruuhka-aikoina matkustaminen voi olla ahtaanpuoleista.

Kaiken kaikkiaan Pariisissa on monipuoliset liikkumisvaihtoehdot, jotka mahdollistavat vaivattoman ja joustavan liikkumisen kaupungin eri alueilla. Olipa valintana sitten metro, taksi, pyörä tai juna, Pariisin liikenneverkosto tarjoaa matkailijoille helpon ja miellyttävän tavan tutustua tähän upeaan kaupunkiin.

Kuulemme mielellämme sinun kokemuksiasi Pariisin liikenteestä! Jaa kanssani vinkkejä, mielenkiintoisia paikkoja tai hyödyllisiä neuvoja liikkumiseen Pariisissa. Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat jakaa omia kokemuksiasi, ole hyvä ja kommentoi alla.


Kommentit

Liikkuminen — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>