Pariisi on tunnettu maailmanluokan ravintoloistaan, mutta monille kasvissyöjille saattaa tulla mieleen kysymys, löytyykö Pariisista myös laadukkaita kasvisravintoloita. Ei ole syytä huoleen, sillä Pariisin kasvisruokatarjonta on kasvanut huimasti viime vuosina ja tarjoaa nyt vaihtoehtoja niin paikallisille kuin turisteillekin.

Pariisin kasvisravintolat tarjoavat monenlaisia herkullisia vaihtoehtoja niin lounaaksi, päivälliseksi kuin brunssillekin. Monet ravintolat panostavat paikallisiin, tuoreisiin ja sesonginmukaisiin raaka-aineisiin, joten ruoan maku, laatu ja kestävyys kulkevat käsi kädessä.

Monet kasvisravintolat tarjoavat myös vegaanisia vaihtoehtoja, ja osa ravintoloista on erikoistunut täysin vegaaniseen ruokaan. Pariisin kasvisravintolat tarjoavat monipuolisia ateriavaihtoehtoja eri keittiöistä ympäri maailmaa, kuten meksikolaisesta, aasialaisesta ja italialaisesta keittiöstä.

Monet ravintolat tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia kasvisruokaa viinien kanssa, sillä Pariisi on tunnettu laadukkaista viineistään. Kasvisravintoloiden viinilistat tarjoavat vaihtoehtoja, joita voi yhdistää täydellisesti kasvisruokiin.

Pariisi on siis mainio matkakohde myös kasvissyöjälle, sillä kaupungista löytyy ravintolavaihtoehtoja jokaiseen makuun ja budjettiin. Kasvisruokailijalle suunniteltuja ravintoloita ovat esimerkiksi Le Potager de Charlotte, Gentle Gourmet ja 42 degrés. Pariisin kasvisravintoloissa voi nauttia herkullisesta, kestävän kehityksen mukaisesta ruoasta ja samalla tutustua kaupungin kiehtovaan ruokakulttuuriin.

 • Le Potager de Charlotte: Pariisin kasvisravintolavalikoimaan kuuluva Le Potager de Charlotte tarjoaa herkullista ruokaa ympäri vuoden. Ravintolassa käytetään vain lähiruokaa ja luomutuotteita, ja ruokalista vaihtuu sesongin mukaan. Le Potager de Charlotte tarjoaa myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.
 • Gentle Gourmet: Gentle Gourmet on yksi Pariisin suosituimmista kasvisravintoloista. Ravintola tarjoaa monipuolisen ja herkullisen kasvisruokalistan, johon kuuluu muun muassa erilaisia tapaksia, pastoja ja burgereita. Gentle Gourmet on erityisen tunnettu jälkiruoistaan, jotka valmistetaan ilman eläinperäisiä tuotteita.
 • Sol Semilla: Sol Semilla on Pariisin ensimmäinen kokonaan raaka-aineistaan vegaaninen ravintola. Ravintolan ruokalista koostuu terveellisistä ja maukkaista kasvisruoista, joissa käytetään runsaasti superfoodeja. Sol Semillasta saa esimerkiksi herkullisia salaattibaareja ja valmiita annoksia.
 • Le Grenier de Notre Dame: Le Grenier de Notre Dame sijaitsee aivan Notre Damen katedraalin vieressä, joten sen sijainti on erinomainen. Ravintola tarjoaa herkullisia kasvisruokia, kuten erilaisia salaattivaihtoehtoja, pastoja ja keittoja. Le Grenier de Notre Damesta saat myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • Tien Hiang: Tien Hiang on Pariisin vanhin vegaaniravintola, joka tarjoaa aasialaista kasvisruokaa. Ravintolasta saa esimerkiksi erilaisia wokkeja, kevätkääryleitä ja pho-keittoa. Tien Hiang tarjoaa myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • Vegan Folie’s: Vegan Folie’s on rento ja trendikäs kasvisravintola Pariisin sydämessä. Ravintolassa voi nauttia esimerkiksi herkullisia vegaanisia burgereita, salaattivaihtoehtoja ja leivonnaisia. Vegan Folie’sista saa myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • Hank Burger: Pariisin Hank Burger on vegaaninen burgerravintola, joka tarjoaa herkullisia ja ravitsevia vaihtoehtoja perinteisille hampurilaisille. Ravintolasta saa esimerkiksi ranskalaisia ja erilaisia burgereita. Hank Burger pystyy tarjoamaan myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • Café Ginger: Café Ginger on pieni ja tunnelmallinen kasvisravintola, joka tarjoaa herkullisia aamiais- ja lounasvaihtoehtoja. Ravintolan ruokalista koostuu muun muassa salaateista, burgereista ja erilaisista annospastoista. Café Ginger tarjoaa myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • Cloud Cakes: Cloud Cakes on Pariisin ensimmäinen vegaaninen kahvila, joka tarjoaa herkullisia leivonnaisia ja juomia. Kahvilasta saa muun muassa erilaisia kuppikakkuja, donitseja ja kahvilatteja. Cloud Cakesista saa myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • GreenHouse: GreenHouse on moderni ja tyylikäs kasvisravintola, joka tarjoaa herkullisia ja ravitsevia vaihtoehtoja. Ravintolasta saa muun muassa erilaisia salaatteja, wokkeja ja pastoja. GreenHousesta saa myös gluteenittomia vaihtoehtoja.
 • Wild & The Moon: Wild & The Moon on terveellisten ja raikastavien kasvisruokien kauppa ja ravintola Pariisin sydämessä. Ravintolasta saa esimerkiksi smoothieita, acai-kulhoja ja tuorepuristettuja mehuja. Wild & The Moon tarjoaa myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.
 • Abattoir Végétal: Abattoir Végétal on moderni ja tyylikäs kasvisravintola, joka tarjoaa herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja. Ravintolasta saa muun muassa erilaisia salaattivaihtoehtoja, burgereita ja keittoja. Abattoir Végétal tarjoaa myös gluteenittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja.
 • Pariisi on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, romanttisista kaduistaan ja tietysti herkullisesta ruoastaan. Vaikka Pariisissa tarjotaan paljon perinteisiä ranskalaisia ruokia, kaupungista löytyy myös runsaasti vaihtoehtoja kasvisruokaa suosivalle matkailijalle.

  Pariisissa on kasvanut viime vuosina kasvis- ja vegaaniruokaa tarjoavien ravintoloiden määrä. Tämä johtuu osittain siitä, että kasvisruokailu on tullut suositummaksi ja ihmiset haluavat vaihtoehtoja perinteisille lihavaihtoehdoille. On hienoa nähdä, että Pariisi pystyy vastaamaan tähän kysyntään.

  Artikkelissamme olemme listanneet muutamia kasvisruokaa tarjoavia ravintoloita, joihin kannattaa tutustua Pariisissa vieraillessaan. Näillä ravintoloilla on erilaisia konsepteja ja tarjolla on laaja valikoima herkullisia kasvisruokia.

  Toivomme, että tämä lista auttaa sinua löytämään herkullista ja ravitsevaa kasvisruokaa Pariisissa matkatessasi. Muista myös vierailla artikkelin ja sen alasivujen kommenteissa, jossa voit jakaa omia kokemuksiasi ja suosituksiasi kasvisravintoloista Pariisissa.

  Olemme myös tehneet tämän artikkelin ja sen alasivut helposti jaettavaksi sosiaalisessa mediassa. Löydät jakonapit tämän sivun alareunasta. Jaa tietoa keskustelupalstoilla ja blogeissa, jotta voimme levittää tietoa Pariisin kasvisravintoloista ja tarjota apua matkaa suunnitteleville.

  Muista myös seurata meitä sosiaalisessa mediassa ja tilata uutiskirjeemme, jotta saat uusimmat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiisi. Toivotamme sinulle ihanaa ja nautinnollista matkaa Pariisiin!