Ruokailu Pariisissa

Pariisilaisten suosimissa paikoissa hinta-laatusuhde on paras, ja ne eivät yleensä sijaitse turistikohteiden vieressä. Ruoka on ranskalaiselle vakava asia: ruoka- ajoista tai –tasosta ei tingitä.

Le Fumoir on miellyttävä brunssi- , lounas- ja illallispaikka art deco-miljöössä. Se sijaitsee Louvren vieressä, jossa ei kuitenkaan ole liikaa turisteja. Le Fumour sijaitsee osoitteessa Rue de l’Amiral-Coligny 6. Lähellä on Louvren metro.

La Tour d’Argent ravintolan erikoisuus on canard du sang eli verinen ankka. Ravintolasta on näkymä Notre Damelle. La Tour d’Argent sijaitsee osoitteessa Quai de la Tournelle 19. Lähin metroasema on Maubert-Mutualite.

Katukuva Pariisista: Baari ja ravintolaLe Voltaire on hienostunut Seinen rannan bistro, jossa käy kuuluisuuksia ja politiikkoja syömässä klassisia ranskalaisia ruokia. Le Voltaire sijaitsee osoitteessa 27 quai Voltaire.

Chez Rene on poliitikkojen ja johtajien lounaspaikka. Monen mielestä Renen bauf bourguignon, Burgundin pata, ja coq au vin, kukkoa viinissä, ovat kaupungin parhaat. Chez Renee sijaitsee osoitteessa Bld Saint-Germain 14. Lähin metroasema on Maubert-Mutualite.

 La Gare on muodikas lounas- ja illallisravintola. Ravintola sijaitsee vanhassa asemarakennuksessa ratapihoineen. La Garessa on hyvä hinta-laatusuhde. Ravintola sijaitsee osoitteessa Chaussee de la Muette 19.

 Oscar on viihtyisä tasokas italialaishenkinen ravintola terasseineen. Erikoistunut tuorepastastaan. Ravintola sijaitsee osoitteessa Rue des Pyradimes 15. Lähin metroasema on Tuileries.

 Cafe du Commerce Le on elegantti kolmikerroksinen bistro, joka on entinen 1920-luvun työläisruokala. Tarjolla on herkullista kotiruokaa. Hyvä hinta-laatusuhde. Lounasmenyy 15e. Le Cafe du Commerce sijaitsee osoitteessa Rue du Commerce 51. Lähin metroasema on Avenue Emile Zola.

Hyviä pikaruokapaikkoja ovat keittoja ja salaatteja tarjoava luomuketju Exki ja supersuosittu L’Avant Comptoir, missä saa herkkuja 3–6 eurolla tiskin äärellä tai mukaan. Osoite on Carrefour l’Odeon 3.

Seinen rannalla sijaitseva sata vuotias teehuone Angelina on kuulu kaakaostaan ja leivoksistaan. Aikoinaan se oli Coco Chanelin kantapaikka. Angelina sijaitsee osoitteessa Rue de Rivoli 226. www.angelina-paris.fr

La Bombe on sympaattinen bistro pörssin ja oopperan lähellä. Kuulu mojito drinkeistään. Bisnesväen aperatiivipaikka. La Bombe sijaitsee osoitteessa  rue de 4. septembre 20.

Mariage Frères on teen ystävän paratiisi. Alakerrassa teekauppa ja ylhäällä ihastuttava teesalonki. Mariage Frères sijaitsee osoitteessa Rue des Grandes Augustins 13. www.mariagefrerers.com

Suomalainen Estelle Stellman pitää ruokapaikkaansa Estelle’s Cafeta osoitteessa Rue Leon Fot 47. Estelle on mallitoimisto yrittäjä Laila Snellmanin sisar. Kysymällä emäntää voi saada opastusta kulmakunnan käväisemisen arvoisista paikoista kuten samppanja- ja leipäkaupoista.


Kommentit

Ruokailu — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>