Ruokailu Pariisissa

Pariisilaisten suosimissa paikoissa hinta-laatusuhde on paras, ja ne eivät yleensä sijaitse turistikohteiden vieressä. Ruoka on ranskalaiselle vakava asia: ruoka- ajoista tai –tasosta ei tingitä.

Le Fumoir on miellyttävä brunssi-, lounas- ja illallispaikka art deco -miljöössä. Se sijaitsee Louvren vieressä, mutta siellä ei ole liikaa turisteja. Le Fumoir sijaitsee osoitteessa Rue de l’Amiral-Coligny 6. Lähellä on Louvren metroasema.

La Tour d’Argent -ravintolan erikoisuus on canard du sang eli verinen ankka. Ravintolasta on näkymä Notre Damelle. La Tour d’Argent sijaitsee osoitteessa Quai de la Tournelle 19. Lähin metroasema on Maubert-Mutualite.

Katukuva Pariisista: Baari ja ravintola

Le Voltaire on hienostunut Seinen rannan bistro, jossa käy kuuluisuuksia ja poliitikkoja nauttimassa klassisia ranskalaisia ruokia. Le Voltaire sijaitsee osoitteessa 27 quai Voltaire.

Chez René on poliitikkojen ja johtajien lounaspaikka. Monen mielestä Renén boeuf bourguignon, Burgundin pata, ja coq au vin, kukkoa viinissä, ovat kaupungin parhaat. Chez René sijaitsee osoitteessa Bld Saint-Germain 14. Lähin metroasema on Maubert-Mutualite.

La Gare on muodikas lounas- ja illallisravintola, joka sijaitsee vanhassa asemarakennuksessa ratapihoineen. La Garessa on hyvä hinta-laatusuhde. Ravintola sijaitsee osoitteessa Chaussée de la Muette 19.

Oscar on viihtyisä ja tyylikäs italialaishenkinen ravintola terasseineen. Ravintola on erikoistunut tuorepastoihin. Oscar sijaitsee osoitteessa Rue des Pyramides 15. Lähin metroasema on Tuileries.

Café du Commerce on elegantti kolmikerroksinen bistro, joka oli aikoinaan 1920-luvun työläisruokala. Tarjolla on herkullista kotiruokaa hyvällä hinta-laatusuhteella. Lounasmenu maksaa 15 euroa. Café du Commerce sijaitsee osoitteessa Rue du Commerce 51. Lähin metroasema on Avenue Emile Zola.

Hyviä pikaruokapaikkoja ovat keittoja ja salaatteja tarjoava luomuketju Exki sekä supersuosittu L’Avant Comptoir, jossa voi nauttia herkkuja 3–6 eurolla tiskin äärellä tai mukaan. Osoite on Carrefour de l’Odéon 3.

Seinen rannalla sijaitseva sata vuotta vanha teehuone Angelina on kuuluisa kaakaostaan ja leivoksistaan. Aikoinaan se oli Coco Chanelin suosikkipaikka. Angelina sijaitsee osoitteessa Rue de Rivoli 226. Lisätietoja löydät osoitteesta www.angelina-paris.fr.

La Bombe on sympaattinen bistro pörssin ja oopperan lähellä. Kuulu mojito drinkeistään. Bisnesväen aperatiivipaikka. La Bombe sijaitsee osoitteessa  rue de 4. septembre 20.

Mariage Frères on teen ystävän paratiisi. Alakerrassa teekauppa ja ylhäällä ihastuttava teesalonki. Mariage Frères sijaitsee osoitteessa Rue des Grandes Augustins 13. www.mariagefrerers.com

Suomalainen Estelle Stellman pitää ruokapaikkaansa Estelle’s Cafeta osoitteessa Rue Leon Fot 47. Estelle on mallitoimisto yrittäjä Laila Snellmanin sisar. Kysymällä emäntää voi saada opastusta kulmakunnan käväisemisen arvoisista paikoista kuten samppanja- ja leipäkaupoista.

Le Comptoir du Relais on suosittu bistro, joka sijaitsee Saint-Germain-des-Présin kaupunginosassa. Tarjolla on perinteistä ranskalaista ruokaa, kuten escargots (etanoita) ja coq au vin. Le Comptoir du Relais on osoitteessa Carrefour de l’Odéon 9. Lähin metroasema on Odéon.

L’Ambroisie: Tämä Michelin-tähdellä palkittu ravintola tarjoaa ylellisiä ja hienostuneita ruokaelämyksiä. Ravintola sijaitsee Île Saint-Louisin saarella Seinen keskellä. L’Ambroisie tunnetaan erityisesti herkullisista jälkiruoistaan. Osoite on Place des Vosges 9. Lähin metroasema on Sully-Morland.

Les Papilles, viehättävä ravintola tarjoaa maukkaita ja runsaita aterioita. Ruokalista vaihtelee päivittäin, ja tarjolla on usein perinteisiä ranskalaisia ruokia kuten confit de canard (ankkaa) ja crème brûlée. Les Papilles sijaitsee osoitteessa Rue Gay-Lussac 30. Lähin metroasema on Luxembourg.

Le Jules Verne: Tämä ravintola sijaitsee Eiffel-tornin toisessa kerroksessa, ja sieltä avautuvat upeat näkymät yli Pariisin. Le Jules Verne tarjoaa modernia ranskalaista keittiötä, ja se on erinomainen paikka erityistilaisuuksiin. Osoite on Avenue Gustave Eiffel. Lähin metroasema on Bir-Hakeim.

Au Pied de Cochon: Tämä perinteinen pariisilainen brasserie on avoinna ympäri vuorokauden, joten se on hyvä paikka käydä syömässä milloin tahansa. Ravintola on erityisen tunnettu ranskalaisista klassikoistaan, kuten escargotsista, sipulikeitosta ja paistetusta maksasta. Au Pied de Cochon sijaitsee osoitteessa Rue Coquillière 6. Lähin metroasema on Les Halles.

Olisi mukava, jos jakaisitte omia kokemuksiaan ja suosituksiaan Pariisin ruokapaikoista. Jos tiedät muita hyviä ruokapaikkoja, jotka ansaitsevat maininnan, tai haluatte jakaa kokemuksianne jo mainituista paikoista, olisi mahtavaa kuulla niistä. Huonoista kokemuksista voi myös kertoa. Jätä kommenttisi alle ja auta muita matkailijoita löytämään ainutlaatuisia ruokaelämyksiä Pariisissa!


Kommentit

Ruokailu — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>