Jalkapallo Pariisissa

PSG:n hyökkäyskolmikko: Neymar Jr, Kylian Mbappé ja Edinson Cavani.

 

Ranskan pääkaupunki Pariisi on täynnä rakkautta ja romantiikkaa. “La ville lumière” on myös ranskalaisen jalkapallon keskipiste. Sieltä löytyy hienoja stadioneja, suuri PSG:n joukkue ja monia jalkapallotapahtumia sekä nuorille että vanhemmille. Pariisissa on myös helppoa liittyä jalkapallojoukkueen toimintaan, sillä niitä löytyy melkein jokaisesta kaupunginosasta ja kaupungista Pariisin alueella.

Jalkapallojoukkueiden kausimaksut vaihtelevat tason ja ikäluokan mukaan, mutta ne ovat keskimäärin noin 150-200€. Juniorijoukkueet pelaavat toisiaan vastaan erilaisissa turnauksissa ja liigoissa. Kentistä pidetään myös hyvää huolta.

Clairefontaine – jalkapalloakatemia on yksi Pariisin alueen parhaita ja muun muassa sellaiset ranskalaistähdet, kuten 19- vuotias lahjakkuus Kylian Mbappé ja Thierry Henry, ovat harjoitelleet siellä. Pariisin ammattilaisjoukkueisiin kuuluvat: PSG eli Paris Saint-Germain, Paris FC ja Red Star FC. PSG on Pariisin paras joukkue ja siellä pelaa monia lahjakkaita pelaajia, kuten juuri Kylian Mbappé, joka on lainassa AS Monacosta. Muita kuuluisia pelaajia ovat muun muassa Edinson Cavani, joka on yksi parhaista maalintekijöistä PSG:ssä, Thiago Silva, Neymar Jr, Alphoense Areola, Marco Verratti ja Julian Draxler.

PSG on hallinnut Ligue 1-kausia viime aikoina ja sillä on kuusi liigamestaruutta, 11 Coupe De France-mestaruutta ja seitsemän Coupe de la Ligue-mestaruutta. Viime vuonna AS Monaco katkaisi PSG:n voittoputken ja PSG:n valmentaja kiinnostui Kyllian Mbappésta. PSG on joukkue, jota on kiinnostava seurata; se pelaa myös mestarien liigassa vaikka ei ole voittanut sitä kertaakaan. Liput PSG:n otteluihin maksavat noin 20-30 euroa.

Paris FC (vasen) ja Red Star FC (oikea).

 

Paris FC ja Red Star FC muodostavat ainoan derbyn Pariisin alueella, sillä PSG on ylivoimainen verrattuna näihin joukkueisiin. Paris FC pelaa Ligue 2:ssa (Ranskan kakkosliiga) ja Red Star FC pelaa Championnat Nationalissa (Ranskan kolmosliiga). Liput maksavat noin 5-10 euroa. Tätä derbyä on mukava seurata, jos haluat kokea halvemman ja paikallisen derbyn.

Lähteet:

“PSG’s Attacking Trio.” L’express.fr, static.lexpress.fr/medias_11625/w_640,c_fill,g_north/le-trio-du-psg-neymar-kylian-mbappe-et-edinson-cavani-apres-un-but-face-au-bayern-munich-le-27-septembre-2017-au-parc-des-princes_5952064.jpg.

Sammalkivi, Santeri. “Jalkapallo.” Pariisiin, Pariisiin, 7 Jan. 2018, pariisiin.com/jalkapallo.

“Vivez Une Expérience Unique Dans Un Site D’exception.” FFF, CNF-CLAIREFONTAINE, www.cnf-clairefontaine.com/.

MailOnline, Adam Crafton for. “Clairefontaine Academy Turns 30 next Year Having Produced Generations of Incredible France International Talent… Thierry Henry and Kylian Mbappe Learned Their Trade There.” Daily Mail Online, Associated Newspapers, 13 June 2017, www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4599228/Clairefontaine-academy-Inside-France-s-talent-factory.html.

“PSG.fr.” Psg.fr, PSG, www.psg.fr/.

“PSG Squad 2017-2018.” PSG, PSG, www.psg.fr/pro/equipe/effectif-staff.

Kalinic, Dejan, and Afp. “Edinson Cavani Not Focused on Breaking Zlatan Ibrahimovic Record.” Edinson Cavani Not Focused on Breaking Zlatan Ibrahimovic Record | Goal.com, GOAL.com, 12 May 2017, www.goal.com/en/news/psg-news-cavani-not-focused-on-ibrahimovic-record/yqxm5i15x4g51jf9soa8n4xb0.

“Equipe Première.” Psg.fr, PSG, www.psg.fr/pro/equipe/palmares.

“Paris FC-Red Star FC.” Paris Football Club, Paris FC, www.parisfootballclub.com/pfcwp/wp-content/uploads/2015/11/CA_1-1080×675.jpg.


Kommentit

Jalkapallo — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>