Discoverylandin historia

Discoveryland on yksi Disneyland Parkin viidestä teema-alueesta Pariisissa. Alueen teemana on tulevaisuus ja kaukaiset galaksit, ja se erottuu muista alueista futuristisella ilmeellään. Discoverylandin historia juontaa juurensa vuoteen 1992, jolloin Disneyland Paris avattiin ensimmäisen kerran.

Alun perin Discoveryland tunnettiin nimellä Euro Disneyland ja sen teemana oli futuristinen New Tomorrowland. Alueen tarkoituksena oli luoda mielikuvaa tulevaisuudesta ja teknologisesta kehityksestä. Alueelle rakennettiin useita näyttäviä rakennuksia ja teemoitettuja attraktioita, kuten Space Mountain -vuoristorata ja Orbitron -lentokaruselli.

Vuonna 1995 alue uudistettiin ja siitä tuli Discoveryland. Uudistuksessa alueen ilme vaihtui entistä vahvemmin retrofuturismiin, joka yhdistää menneen ajan futurismin ja tulevaisuusvisiot. Alue sai inspiraatiota erityisesti Jules Vernen kirjoista ja hänen mielikuvitusmaailmastaan. Uusi ilme toi alueelle lisää yksityiskohtia ja teemoitusta, joka näkyy edelleen vahvasti alueen rakennuksissa, liikkeissä ja ravintoloissa.

Suosituimmat nähtävyydet

Discoveryland tarjoaa monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja kaikenikäisille vierailijoille. Yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä on Space Mountain, joka on supersuositun vuoristoradan versio. Space Mountain noudattaa alueen teemaa tulevaisuudesta ja avaruudesta, ja sen pimeässä tunnelissa vierailijat pääsevät kokemaan jännittävän avaruusmatkan aistiharhojen ja pyörivien kappaleiden avulla.

Toinen suosittu nähtävyys on Buzz Lightyear Laser Blast, interaktiivinen peli, jossa vierailijat voivat ampua laseraseillaan robottivihollisia pelastaakseen avaruusaluksensa. Nähtävyyden teema perustuu suosittuun Toy Story -elokuvaan ja se tarjoaa hauskaa ja jännittävää tekemistä koko perheelle.

Lisäksi alueella on useita muita nähtävyyksiä, kuten Orbitron, jossa voi kokea lentämisen tuntua pienten avaruusalusten avulla, ja auttava robotinäytös Stitch Live!, jossa vierailijat voivat kommunikoida reaaliaikaisesti animatronic-Stitch-nukken kanssa.

Ravintolat ja ruokailuvaihtoehdot

Discoverylandissa on useita ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia herkullisia aterioita ja välipaloja. Alueen ruokailuvaihtoehdoista löytyy jotain jokaiseen makuun.

Café Hyperion on yksi alueen suosituimmista ruokapaikoista, ja se tarjoaa monipuolisen valikoiman kansainvälisiä herkkuja, kuten pihvejä, salaatteja ja hampurilaisia. Lisäksi ravintolasta voi ostaa mukaan myös makeita välipaloja ja virvokkeita.

Toinen suosittu vaihtoehto on Au Chalet de la Marionnette, joka tarjoaa perinteistä ranskalais-italialaista ruokaa, kuten pizzoja ja pastoja. Ravintolan terassilta voi ihailla alueen vilkkainta kulkuväylää ja nauttia samalla herkullisesta ateriasta.

Lisäksi alueella on muutama kahvila ja välipalabaari, joista voi ostaa pienempiä herkkuja ja virvokkeita. Esimerkiksi Au Chalet de la Marionnette -kahvilasta voi ostaa herkullisia jäätelöannoksia ja popcornia.

Kaiken kaikkiaan Discoveryland tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman ruokailuvaihtoehtoja, jotka sopivat niin pikaiseen välipalaan kuin perinteiseen ravintolaillalliseenkin. Alueen ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä ja viihtyisiä ympäristöjä, jotka täydentävät alueen futuristista teemaa.

Kaupat ja tuliaiset

Pariisin Disneylandin Discoveryland-teema-alue tarjoaa vierailijoille monipuolisen valikoiman kauppoja, joista löytyy sopivia tuliaisia ja muistoja matkasta. Suurin osa kaupoista sijaitsee Main Streetin varrella, mutta myös alueen sisällä on useita pienempiä kauppoja.

Yksi suosituimmista kaupoista Discoverylandissa on Constellations, joka tarjoaa laajan valikoiman Disney-teemaisia koriste-esineitä ja keräilytuotteita. Täältä voi löytää esimerkiksi aiheeseen liittyviä astioita, pehmoleluja ja vaatteita. Myös korut, kuten rannekorut ja kaulakorut Disney-hahmojen kuvilla, ovat suosittuja matkamuistoja.

Toinen mielenkiintoinen kauppa alueella on Star Traders, joka keskittyy erityisesti Star Wars -teemaan. Täältä löytyy kaikkea Star Wars -aiheisista vaatteista ja koriste-esineistä aina elokuviin liittyviin leluihin. Tämä kauppa on erityisen suosittu Star Wars -faneille ja tarjoaa mahdollisuuden ostaa ainutlaatuisia matkamuistoja.

Tietysti Discoverylandin kaupoista voi myös ostaa perinteisiä Disney-tuotteita ja vaatteita, kuten t-paitoja, hattuja ja avaimenperiä, joissa on eri hahmojen kuvia. Nämä ovat suosittuja tuliaisia lapsille ja aikuisille.

Huvipuistokohteet

Discoveryland on täynnä jännittäviä huvipuistolaitteita ja nähtävyyksiä kaikenikäisille. Alueen päävetonaula on Hyperspace Mountain, joka on avaruusteemainen vuoristorata. Tässä laitteessa voi kokea huimaavan matkan avaruuden halki Star Wars -teemaisessa ympäristössä.

Toinen suosittu laite alueella on Buzz Lightyear Laser Blast, joka on interaktiivinen ammuntapeli. Tässä pelissä matkustaja ampuu laserilla tavoitellakseen pisteitä ja auttaakseen Buzz Lightyearia taistelussa pahaa Imperial Zurgia vastaan.

Lisäksi Discoverylandin huvipuistolaitteisiin kuuluu esimerkiksi Autopia, jossa vieraat voivat ajaa pienoiskokoisilla autoilla ympäriinsä. Carousel of Progress tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea aikamatka menneisyyteen animatroniikan avulla.

Discoverylandin viihdeohjelma

Discoverylandin alueella on myös lukuisia viihdeohjelmia ja esityksiä, jotka takaavat elämyksiä koko perheelle. Esimerkiksi videoprojisointitekniikkaa hyödyntävä Jedi Training Academy tarjoaa lapsille mahdollisuuden tulla Jediksi ja harjoitella miekan käyttöä yhdessä mestarien kanssa.

Discoverylandissa voi myös kohdata hahmoja, kuten Buzz Lightyearin ja Star Wars -sankareita, joita voi jututtaa ja ottaa valokuvia heidän kanssaan. Näiden hahmojen tapaamisesta ja poseerauksesta valokuvassa voi saada unohtumattomia muistoja.

Lisäksi alueella järjestetään päivittäisiä paraateja ja ilotulitusnäytöksiä, jotka viihdyttävät vierailijoita koko päivän ajan. Näissä paraateissa ja näytöksissä esiintyvät suositut Disney-hahmot ja avaruusteemaan liittyvät hahmot, kuten Darth Vader ja Chewbacca.

Kaiken kaikkiaan Discoveryland tarjoaa vierailijoilleen monipuolisia aktiviteetteja ja viihdettä. Teema-alueen kaupat tarjoavat mahdollisuuden ostaa ainutlaatuisia Disney-tuotteita ja muistoja. Huvipuistokohteissa on jännittäviä laitteita ja nähtävyyksiä, jotka takaavat iloa ja adrenaliinia kaiken ikäisille. Lisäksi alueella järjestetään päivittäisiä viihdeohjelmia, paraateja ja ilotulituksia, jotka tuovat unohtumattomia hetkiä koko perheelle.

Syötävät ja juotavat

Discoverylandin teema-alueella Pariisin Disneylandissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa ja virkistäviä juomia. Alueella on vaihtoehtoja niin pikaruokaravintoloista hienoihin á la carte -ravintoloihin.

Yksi suosituimmista ruokapaikoista Discoverylandissa on Cafe Hyperion, joka sijaitsee suuren Hyperion-teatterin vieressä. Tämä ravintola tarjoaa monipuolista ruokaa, kuten burgereita, salaatteja ja erilaisia välipaloja. Cafe Hyperionissa voi nauttia myös viihdyttävästä showsta, sillä ravintolassa esitetään usein musikaaleja ja muita liveesityksiä.

Toinen suosittu ruokapaikka Discoverylandissa on Buzz Lightyear’s Pizza Planet. Tämä teemaravintola on saanut innoituksensa Toy Story -elokuvasta ja tarjoaa herkullista pizzaa sekä muita amerikkalaisia ruokia. Ravintolassa on myös useita peliautomaatteja ja leikkipaikka, joka tekee siitä erityisen suosituksen perheiden keskuudessa.

Jos etsit välipalaa tai makeaa herkkua, suuntaa Hääkakku-kahvilaan. Tästä pienen näyttävästä kahvilasta voi ostaa erilaisia leivonnaisia, kuten croissantteja, macaroneja ja muita herkkuja. Kahvilasta saa myös erilaisia kylmiä ja kuumia juomia.

Vinkit ja vältettävät jonotusajat

Disneyland Parkissa on useita suosittuja huvipuistolaitteita Discoverylandin alueella, mikä tarkoittaa, että jonotusajat voivat olla pitkiä erityisesti ruuhka-aikoina. Kuitenkin joitakin vinkkejä ja temppuja voi hyödyntää välttääkseen pahimpia jonoja.

Yksi hyvä vinkki on käyttää Fastpass-järjestelmää. Useat Discoverylandin laitteet, kuten Buzz Lightyear Astro Blasters ja Space Mountain, tarjoavat Fastpass-lippuja, jotka mahdollistavat nopeamman sisäänpääsyn laitteisiin. Fastpass-liput voi hakea automaateilta lähellä laitetta, ja ne antavat sinulle määritetyn ajan, jolloin voit palata jonon ohi suoraan laitteelle.

Toinen vinkki on välttää ruuhka-aikoja. Aamut ja illat ovat yleensä hiljaisempia aikoja, jolloin jonot ovat lyhyempiä. Jos mahdollista, suunnittele vierailusi näihin aikoihin ja hyödynnä mahdollisuus päästä nopeammin huvipuistolaitteisiin.

Lisäksi kannattaa harkita Single Rider -jonon käyttämistä. Jotkut Discoverylandin laitteet, kuten Space Mountain, tarjoavat mahdollisuuden käyttää Single Rider -jonoa, joka on tarkoitettu yksin matkustaville tai pienille ryhmille, jotka eivät välitä istua vierekkäin. Single Rider -jono tarjoaa usein nopeamman sisäänpääsyn laitteeseen, vaikka se voi tarkoittaa, että et pääse istumaan vieressä matkustavien kanssa.

Mahdollisuudet erikoiskokemuksiin

Discoveryland tarjoaa myös mahdollisuuksia erikoiskokemuksiin, jotka tekevät vierailusta entistäkin ikimuistoisemman. Yksi suosituimmista erikoiskokemuksista on Hyperspace Mountain. Tämä Space Mountainin erikoisversio tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jossa matkustajat pääsevät kohtaamaan Tähtien sota -elokuvien tunnelmaa. Hyperspace Mountain on suosittu, joten Fastpass-lippu tai varhainen saapuminen on suositeltavaa.

Toinen erikoiskokemus Discoverylandissa on Autopia. Tässä huvipuistolaitteessa vieraat pääsevät ajamaan omilla autoradoillaan läpi teema-alueen. Autopia on erityisen suosittu lasten keskuudessa, ja kokemus on hieno tapa tuntea itsensä osaksi Disney-elokuvaa.

Lisäksi voit tutustua Discoverylandin kauppoihin ja ostaa ainutlaatuisia Disney-tuotteita muistoksi vierailusta. Kaupoista löytyy laaja valikoima leluja, vaatteita, koristeita ja muita Disney-aiheisia tuotteita. Voit valita suosikkihahmosi tai teeman mukaisen tuotteen ja ottaa palan taikaa mukaasi kotiin.

Kaiken kaikkiaan Discoveryland tarjoaa upeita elämyksiä ja kokemuksia kaikenikäisille Disney-faneille. Alueella on paljon syötävää ja juotavaa, vinkkejä jonotusaikojen välttämiseen sekä mahdollisuuksia erikoiskokemuksiin. Lähde siis rohkeasti tutustumaan lännentoivonmukaan, ja anna Disneyland Parkin taian viedä sinut mukanaan!