Euro Disneyland Pariisissa

Eurodisneyland Linna

Prinsessa Ruususen linna, Magic Kingdom

Pariisin Euro Disneyland-huvipuisto koostuu kahdesta osasta. Vanhemmasta Disneyland Park huvipuistosta ja uudemmasta Walt Disney Studios park huvipuistosta. Vanhemmassa ja perinteisemmässä puistossa on neljä kiinnostavaa osioita, Frontierland, Adventureland, Fantasyland ja Discoveryland.  Walt Disney halusi huvipuiston keskuksen Main Streetin muistuttavan lapsuutensa kotikaupunkia Marcelinia Missourin osavaltiossa. Pariisin Disneyland muistuttaa suuresti juuri Kalifornian Anaheimissa sijaitsevaa ensimmäistä (”alkuperäistä”) huvipuistoa.

Fantasylandissa pääsee muun muassa Peter Panin, Pinokkion ja Pocahontaksen mukana mielikuvitusmatkalle. Villejä vekottimia löytyy joka puolelta. Hurjimmat kokemukset tarjoavat Adventurelandin Indiana Jones and the temple of Peril sekä Discoverylandin Space Mountain.

Jos aikaa on vähän kannattaa majoittua huvipuiston alueen hotelleihin. Disneylandin teemapuiston sisäänpääsyn edessä sijaitsee Disneyland Resort Paris hotelli. Ylellinen hotelli on vain kolmen minuutin kävelymatkan päässä Walt Disney Studios-puistosta. Disney’s Hotel New York on neljän tähden hotelli noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä teemapuistoista.  Disney’s Newport Bay Club on kolmen tähden merihenkinen hotelli Lake Disney-järven rannalla. Hotellilta on 15 minuutin kävelymatka teemapuistoihin. Matkan voi myös taittaa ilmaisella bussikuljetuksella. Disney’s Hotel Cheynne on kahden tähden hotelli 15 minuutin kävelymatkan päässä tai 5 minuutin maksuttoman bussimatkan päässä teemapuistosta. Disney’s Hotel Santa Fe on meksikolaishenkinen kahden tähden hotelli noin 15 minuutin kävelymatkan päässä huvipuistosta.

Disneylandissa kannattaa oleskella useampikin päivä, sillä saapumispäivä menee lähinnä ihmetellessä kaikkea ympärillä olevaa. Disneyland sijaitsee RER A4-paikallisjunan Marne-la-Vallee-Chessy aseman vieressä. Teemapuistot ovat auki ympäri vuoden. Päivittäiset aukioloajat vaihtelevat hieman vuodenajasta riippuen, mutta yleensä Disneyland-puisto on avoinna klo 10–20 ja Walt Disney Studiot klo 10–18.

Disneylandin lähellä sijaitsee La Vallee Outlet Shopping Village, jossa myydään edullisesti 90 valmistajan merkkituotteita. Samassa yhteydessä sijaitsee Val D’Europen ostoskeskus, josta löytyvät kaikki mahdolliset kaupat H&M:stä Zaraan. Disneylandista pääsee helposti La Vallee Outlet Shopping Villageen autolla viidessä minuutissa. Disneylandin hotelleilta on myös bussikuljetus ostoskeskukseen. La Vallee Outlet Shopping Village on avoinna ma-la klo 10–19 ja sunnuntaisin klo 10–20.30. Val D’Europe ostoskeskus on avoinna ma-la klo 10–21. Se sijaitsee osoitteessa 3 Cours de la Garonne Serris, Marne-la-Vallee.


Kommentit

Disneyland — 1 kommentti

  1. Voi juku olisi kiva käydä tuolla. Paljonko tuonne maksaa liput? Ovatko laitteet ilmaisia eli kun maksaa sisäänpääsyn niin pääsee kaikkiin laitteisiin? Siis kuten Lintsin tai Särkänniemen ranneke? En osaa kovin hyvin englantia ja huvipuiston virallisilla sivuilla ei ole suomea. Voi valita kieleksi suomen tai ruotsin, mutta tekstit ovat silti englanniksi. Apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>