Ostoksilla Pariisissa

Pariisi on muodin mekka ja outletmyymälöiden luvattu kaupunki. Muodikkaat vaatteensa pariisilaiset hankkii alennusmyynneistä tai stock- ja depot-varastomyynneistä. Tammikuun alun alennusmyynti riittää yksinään matkan syyksi. Silloin liikkeet myyvät laadukasta tavaraa jopa 60 prosentin alennuksella.

Ostokset PariisissaKeskustasta pääsee kolmessa vartissa Val d’Europe-outletiin. Siellä myydään merkkituotteita (Hugo Boss, Michael Kors, Longchamp) noin 30 prosenttia edullisemmin kuin muualla. Myymälöistä voi löytää esim. Kate Moss-malliston pikkulaukun 100 eurolla kun normaalihinta on noin 300 euroa. Kaksi kertaa vuodessa, yleensä tammi- ja heinäkuussa, on alennuskuukausi, jolloin hinnat voivat pudota jopa 70 prosenttia. Se sijaitsee Euro Disneyn vieressä ja sinne on Oopperan edestä suora kaukometroyhteys. RER-junalla linja A4 matka kestää noin tunnin. Avoinna ma–la klo 10–21.

L’Habilleur myy merkkivaatteita kuten Plein Sud, Paul&Joe ja Roberto Collina 40–60 prosentin alennuksin. Se sijaitsee osoitteessa Rue de Poitou 44. Avoinna ma–la klo 12–19.30.

Hyviä ostoskatuja ovat Rue de Sevres, Rue de Rennes, Rue Saint Dominique, Rue Passy ja Rue de la Chaussee d’Antin. Edullisia varastomyyntejä tarjoavat Rue Saint Placide ja Rue d’Alesia. Marais on täynnä putiikkeja. Rue de Francen ja sen lähikatujen kaupat ovat auki sunnuntaisin.

Suuri meikkitaivas Sephora sijaitsee osoitteessa Avenue des Champs-Élysées 12. FNAC tarjoaa puolestaan tietotekniikkaa, kirjoja, musiikkia ja kattavan lippupalvelun. FNAC sijaitsee osoitteessa Avenue des Champs-Élysées 74.

Merci on rento konseptimyymälä. Kolmessa kerroksessa on muotia, designia, keittiötarvikkeita, huonekaluja. Merci sijaitsee osoitteessa Bld Beaumarchais 111.

Printemps on toinen Pariisin johtavasta tavaratalosta. Siellä myydään  monenlaista tavaraa mm. nimisuunnittelijoiden vaatteita, keskihintaluokan merkkivaatteita sekä huonekaluja ja sisustustarvikkeita. Printempsin katolta avautuvat ehkä parhaimmat ja ilmaiset näköalat kaupungin ylle. Shoppailun jälkeen ajetaan hissillä ylös yhdeksänteen kerrokseen, tilataan kahvi ja croissant ja istutaan nauttimaan auringonlaskusta. Printemps sijaitsee osoitteessa 64 blvd Haussmann.

Galeries Lafayette on komean teräs- ja lasikupolin kruunaama pariisilaisen tyylin monumentti. Se on ollut Printempsin kovin kilpailija vuodesta 1894. Tavaratalossa myydään hienoja muotivaatteita, ja siinä on erinomainen elintarvikeosasto. Galeries Lafayetten huipulta on upeat näkymät Pariisin ylle. Tavaratalo sijaitsee osoitteessa 40 blvd Haussman.

Marché aux Puces de Saint-Ouen – Tämä on yksi maailman suurimmista kirpputoreista ja täydellinen paikka vintage- ja antiikkiharrastajille. Alueella on yli 2 500 myyjää, jotka tarjoavat kaikenlaisia ainutlaatuisia esineitä, kuten vaatteita, huonekaluja, koruja ja taide-esineitä. Täällä voit tehdä ainutlaatuisia löytöjä ja kokea aitoa pariisilaista kirpputoritunnelmaa.

Chanelin lippulaivamyymälä on toiminut samassa osoitteessa 31 Rue Cambon 1910-luvulta. Karl Lagerfeldin on sanottu työskentelevän talossa iltapäivisin. Asiakkaita palvellaan katutason myymälässä. Ranska on tunnetusti muodin maa, mutta sieltä löytyvät myös parhaat vintage-kaupat. Episoden hinnat sopivat budjettimatkailijallekin, ja vaatteet ovat kauniita. Epidode sijaitsee osoitteessa Rue Tiquetonne 12–16.

Jos kaipaat hieman erilaista ostoskokemusta, suuntaa Porte de Vanvesin kirpputorille. Vaikka antiikki ei välttämättä täällä olekaan ensisijainen löytö, voit silti tehdä mielenkiintoisia ostoksia, kuten koruja, astioita, kirjoja, vintage-tuotteita ja erikoisuuksia. Porte de Vanves sijaitsee osoitteessa Avenue Marc Saugnier ja on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 7–13.

Rue Montorgueil – Tämä viehättävä kävelykatu sijaitsee keskustassa ja tarjoaa upean ostoselämyksen. Kadun varrella on lukuisia putiikkeja, leipomoita, juustokauppoja ja ravintoloita. Voit nauttia perinteisestä ranskalaisesta ilmapiiristä samalla kun tutustut paikalliseen muotiin ja herkkuihin.

Boulevard Haussmann – Tämä tunnettu bulevardeista Pariisissa on kuuluisan tavaratalon, Galeries Lafayetten, ja Printempsin koti. Täällä voit uppoutua ostosten maailmaan, tutustua merkkivaatteisiin, kenkiin, kosmetiikkaan ja sisustustuotteisiin. Lisäksi näiden tavaratalojen katolla on upeat näköalat kaupungin ylle, joten voit nauttia kaupunkinäkymistä shoppailun päätteeksi.

Nyt kun olet saanut katsauksen Pariisin ostosmahdollisuuksiin, on aika sukeltaa kaupungin vilinään ja nauttia shoppailusta. Kerro minulle omat suosikkisi Pariisin ostoskohteista ja jakamalla vinkkejäsi autat muita matkailijoita tekemään unohtumattomia löytöjä tässä upeassa kaupungissa!


Kommentit

Ostokset — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>