Alueen sisältö

Frontierland on yksi kuudesta teema-alueesta Pariisin Disneylandissa. Se on suunniteltu tarjoamaan vierailijoille matkan Amerikan villiin länteen, ja se on täynnä teemoitettuja rakennuksia ja maisemia, jotka heijastavat siirtomaa-aikakauden ja villin lännen tunnelmaa.

Alueella on useita ravintoloita ja kauppoja, jotka tarjoavat ruokaa ja tuotteita, joissa on villi länsi-teema. Vierailijat voivat nauttia esimerkiksi pekonilla kuorrutetusta popcornista tai maistella Texas-tyylisiä grilliruokia. Alueella on myös tarjolla erilaisia aktiviteetteja, kuten poniratsastusta ja erilaisia pelejä.

Frontierlandissa on myös useita viihdetapahtumia, kuten musiikkiesityksiä ja näytöksiä. Vierailijat voivat nauttia vaikuttavista western-esityksistä ja livemusiikista, jotka luovat autenttisen tunnelman Amerikan villistä lännestä.

Teema-alueen historia

Frontierlandin historialliset juuret ulottuvat Disneylandin perustamisvuosiin. Alue avattiin yleisölle ensimmäisenä Disneyland-puiston neljästä teema-alueesta vuonna 1955. Suunnittelijat ottivat inspiraatiota Amerikan villistä lännestä ja loivat alueen, joka heijasti tuon ajan arkkitehtuuria ja tunnelmaa.

Alun perin Frontierlandissa oli enemmän myyttisiä tarinoita, kuten Rio Grande -patsas ja Indian Trading Post. Myöhemmin aluetta päivitettiin ja useita uusia nähtävyyksiä lisättiin. Vuonna 1992 Disneylandin laajennuksen myötä Fronteirlandin konseptia muokattiin siten, että se sopisi paremmin Euroopan kulttuuriin ja makuun. Alueelle lisättiin uusia huvipuistolaitteita ja teemoitettuja rakennuksia, jotka rikastivat alueen kokemusta.

Nähtävyydet ja huvipuistolaitteet

Frontierlandissa on useita ikonisia huvipuistolaitteita ja nähtävyyksiä, jotka tarjoavat vierailijoille jännittäviä seikkailuja.

Yksi suosituimmista laitteista on Big Thunder Mountain Railroad, joka on piilotettu kaivosten syvyyksiin. Tämä kiskoajelun huvipuistolaitos vie vierailijat mukanaan villin lännen seikkailuun, jossa he matkustavat junalla kaivosvaunujen läpi ja kohtaavat luontoäidin voimat.

Toinen ikoninen huvipuistolaitos on Phantom Manor, joka on kummitusaiheinen huvipuistolaitos. Tämä kauhun talo vie vierailijat aaveelliseen matkaan, jossa he kohtaavat kummituksia ja kauhuja.

Frontierlandissa on myös Pirates of the Caribbean -huvipuistolaitos, joka on kiehtova seikkailu merirosvojen maailmassa. Vierailijat voivat hypätä veneseikkailuun, jossa he kohtaavat merirosvoja, aarteenetsintää ja eksoottisia maisemia.

Lisäksi Frontierland tarjoaa monia muita nähtävyyksiä, kuten Mark Twain -jokiristeilyjä, jossa vieraat voivat kokea Mississippi-joen laitureita, ja Boot Hill Cemeteryä, jossa vieraat voivat vierailla villin lännen hautausmaalla.

Frontierlandin monipuoliset nähtävyydet ja huvipuistolaitteet tarjoavat vierailijoille ikimuistoisia seikkailuja ja autenttista villiä lännen tunnelmaa. Alue on suosittu paikka niin lapsille kuin aikuisillekin, ja se tarjoaa mahdollisuuden astua hetkeksi menneisyyteen ja kokea Amerikan villi länsi omakohtaisesti.

Ruokapaikat ja ravintolat

Frontierlandin alueelta löytyy useita ruokapaikkoja ja ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia aterioita ja välipaloja Disneylandin vierailijoille. Alueen teemaan sopivasti tarjolla on muun muassa tyypillistä amerikkalaista ruokaa.

Yksi suosittu ravintola Frontierlandissa on ”The Lucky Nugget Saloon”, joka tarjoaa maukkaita burgereita, kanaruokia ja amerikkalaista BBQ-ruokaa. Ravintolan sisustus on tehty vanhaan länteen sopivaksi, ja vierailijat voivat nauttia ateriansa samalla kun kuuntelevat live-musiikkia.

Toinen suosittu ruokapaikka on ”Cowboy Cookout Barbecue”, josta saa vastapaistettuja maissileipiä, grillattuja lihoja ja perinteisiä amerikkalaisia perunoita. Paikka sijaitsee aivan Big Thunder Mountainin läheisyydessä, joten ruokailun jälkeen voi jatkaa suoraan seikkailua huvipuiston laitteissa.

Lisäksi Frontierlandissä on useita pikaruokaravintoloita, joista saa muun muassa hodareita, pizzaa ja meksikolaista ruokaa. Alueelta löytyy myös kahviloita, joista voi ostaa erilaisia kahvijuomia, leivonnaisia ja jäätelöä.

Kaupat ja tuliaiset

Frontierlandissa sijaitsee useita kauppoja, joista voi ostaa erilaisia Disney-tuotteita ja tuliaisia. Alueen teeman mukaisesti kaupoista löytyy paljon cowboy- ja intiaaniteemaisia tuotteita.

”Thunder Mesa Mercantile Building” on suuri tavaratalo, josta voi ostaa muun muassa vaatteita, leluja, koruja ja kodin sisustustuotteita. Kaupasta löytyy myös valikoima Disney-hahmoihin liittyviä tuotteita.

”Toy Story Playland Toys” on puolestaan suunnattu erityisesti lapsille, ja sieltä löytyy laaja valikoima Toy Story -elokuvaan liittyviä leluja ja pelejä. Kauppa on sisustettu värikkäästi ja houkuttelevasti, joten se on suosittu vierailukohde lapsiperheille.

Lisäksi Frontierlandista löytyy useita pieniä kioskeja, joista voi ostaa esimerkiksi t-paitoja, avaimenperiä ja muita pieniä matkamuistoja. Kaupoista voi ostaa myös erilaisia herkkuja, kuten poppareita, karkkeja ja suklaata.

Viihde ja esiintymiset

Frontierlandissa on tarjolla paljon viihdettä ja esiintymisiä, jotka sopivat alueen teemaan. Suosittuja näytöksiä ovat muun muassa ”Mickey and the Magical Map”, joka on musiikkiteatteriesitys, ja ”Billy Hill and the Hillbillies”, joka on musiikkiesitys tapahtuman alkaessa.

Lisäksi alueella on tarjolla erilaisia karuselleja, kuten ”Pocahontas Indian Village” ja ”Thunder Mesa Riverboat Landing”, joissa voi tehdä rentouttavan venematkan tai nauttia hurjemmista karusellinpyöräytyksistä.

Frontierlandin alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja juhlia. Esimerkiksi Halloweenin aikaan järjestetään ”Halloween Follies”, joka on teemabileet koko perheelle. Lisäksi eri vuodenaikoina järjestetään erikoistapahtumia ja illanviettoja, jotka tarjoavat erilaisia viihde- ja esiintymismahdollisuuksia vierailijoille.

Kaiken kaikkiaan Frontierlandin teema-alue tarjoaa paljon viihdettä, herkullisia ruokapaikkoja ja mielenkiintoisia kauppoja. Alueen teemoitus luo autenttisen kokemuksen vanhasta lännestä ja tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille.

Karnevaalitunnelma ja värikkäät puvut

Frontierland on yksi Pariisin Disneylandin seitsemästä teema-alueesta, joka sijaitsee Disneyland Parkissa. Tämä alue vie vierailijan ajassa taaksepäin villiin länteen, tarjoten samalla karnevaalitunnelmaa ja värikkäitä pukuja.

Kun astut Frontierlandin alueelle, sinut ottaa vastaan tunnelma täynnä hurjapäisiä seikkailuja ja villin lännen elämää. Alueen rakennusarkkitehtuuri ja pukukoodi heijastavat täydellisesti 1800-luvun länsimaisia ​​ilmapiirejä. Rodeoryhmät ja kansanmusiikin esiintyjät ovat yleisiä näkyjä alueella, ja voit jopa nähdä hevoskärryjä kulkevan pitkin katuja.

Frontierlandissa voit myös bongata värikkäitä pukuja. Sekä työntekijät että vierailijat pukeutuvat usein lännenteeman mukaisesti. Useat kaupat alueella tarjoavat laajan valikoiman lännenhenkistä vaatetusta, kuten cowboy-hattuja, frakkeja, saappaita ja revittyjä farkkuja. Jos haluat hypätä mukaan toimintaan, voit ostaa itsellesi sopivan puvun ja tuntea olosi kuin todellinen cowboy tai cowgirl.

Aito lännen tunnelma ja rekvisiitta

Frontierlandin teema-alue on suunniteltu tarjoamaan vierailijoille aito lännen tunnelma. Alueen rakennukset, kyltit ja jopa jalkakäytävät on suunniteltu heijastamaan 1800-luvun lännessä vallinneita tyylejä. Voit kuvitella itsesi astuvan aikakoneeseen ja siirtyväsi suoraan historialliseen länteen.

Rekvisiitta on yksi Frontierlandin näyttävimmistä piirteistä. Alueella on useita lavasteita ja rakennelmia, jotka luovat täydellisen illuusion villistä lännestä. Voit ihailla autenttiselta näyttäviä vanhoja puurakennuksia, sheriffin toimistoa ja saluunia, jotka kaikki on suunniteltu viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Alueella voi kokea myös ajantasaisia seikkailuja. Esimerkiksi Big Thunder Mountain -vuoristorata tarjoaa jännitystä ja nopeutta lännen teeman ympärillä. Voit roiskauttaa vettä lämpötilaa huomioiden Splash Mountain -vesiradalla tai lähteä seikkailulle Pirates of the Caribbean -veneessä. Lapsille sopiva Pocahontas Indian Village tarjoaa hauskoja aktiviteetteja ja leikkipaikkoja.

Suositellut aktiviteetit alueella

Frontierlandin alueella on monia hauskoja aktiviteetteja, joista voit nauttia vierailusi aikana. Kannattaa osallistua ainutlaatuisiin esityksiin ja näytöksiin, jotka järjestetään säännöllisesti alueen teattereissa.

Yksi suosituimmista aktiviteeteista on Buffalo Bill’s Wild West Show. Tämä show tarjoaa unohtumattoman illanvieton, jossa voit nauttia herkullista ruokaa ja samalla seurata jännittävää cowboy-tematiikkaa. Esityksessä nähdään hevosten temput sekä taitavia ampujia ja lassoilijoita.

Toinen suositeltava aktiviteetti on Frontierland Shootin’ Arcade, jossa voit kanavoida sisäisen seikkailijasi ja testata taitojasi. Voit ampua kivääreillä tauluihin ja taulujen takana oleviin liikkuviin kohteisiin. Tämä interaktiivinen peli tarjoaa hauskaa haastetta niin lapsille kuin aikuisillekin.

Frontierlandin alueella voi myös tutustua lännen historiaan ja perinteisiin kulttuurimuotoihin. Voit vierailla Pioneerd’Azurland -näyttelyssä, jossa tutustut 1800-luvun lännen elämään ja sen merkitykseen. Tai ehkä haluat osallistua villawestern-tansseihin, joihin kylähemmot ja intialaiset voivat osallistua.

Frontierlandin alueella riittää tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille vierailijoille. Tutustumalla alueen esityksiin, aktiviteetteihin ja rekvisiitta voi kokea Pariisin Disneylandin villin lännen tunnelman.