Yleistä

Pariisi on erinomainen matkakohde myös lapsiperheille, sillä kaupungissa riittää nähtävää ja tekemistä kaikenikäisille. Kaupunki tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, jotka ovat suunnattu erityisesti lapsille. Pariisin puistot, eläintarha, lasten museot sekä leikkikentät ovat suosittuja kohteita perheille.

Matkan suunnittelu

Kun suunnittelet matkaa Pariisiin lasten kanssa, kannattaa ottaa huomioon lasten ikä ja mielenkiinnon kohteet. Kaupunki on suuri ja liikkuminen paikasta toiseen vie aikaa, joten kannattaa valita muutama keskeinen kohde ja tutustua niihin rauhassa. On myös hyvä varata aikaa lepohetkiin ja leikkipaikoille, jotta lapset jaksavat paremmin.

Mitä mukaan?

Matkalle Pariisiin lasten kanssa kannattaa pakata mukaan monipuolista vaatetusta, sillä kaupungin sää voi vaihdella. Mukavat ja käytännölliset kengät ovat tärkeät, sillä Pariisissa liikutaan paljon kävellen. Lisäksi kannattaa varata mukaan lasten omaa viihdykettä esimerkiksi kirjoja, pelejä tai musiikkia. Vesipullo ja pientä evästä matkalle on myös hyvä pakata mukaan.

Hotellin valinta

Pariisissa on laaja valikoima erilaisia hotelleja, joista löytyy vaihtoehtoja myös lapsiperheille. On hyvä valita hotelli, joka sijaitsee lähellä lastenmielisiä aktiviteetteja tai julkisen liikenteen solmukohtia. Hotellien yhteydessä voi usein varata myös perhehuoneita, joissa on enemmän tilaa ja mukavuutta. Kannattaa myös tarkistaa hotellin tarjoamat palvelut kuten aamiainen, allas ja lasten leikkitila.

Liikkuminen lasten kanssa

Pariisi tarjoaa monia erilaisia vaihtoehtoja liikkumiseen lasten kanssa. Metron ja bussin käyttö on helppoa ja kätevää, mutta lastenrattaiden kanssa matkustaminen voi olla haastavaa ahtaissa tiloissa. On suositeltavaa valita metroasemia, joissa on hissi, jotta lastenrattaiden kanssa matkaaminen olisi helpompaa.

Lisäksi Pariisissa on hyvin kehittynyt pyöräilyinfrastruktuuri, ja pyöränvuokraamoja on tarjolla ympäri kaupunkia. Pyöräily on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin lasten kanssa, sillä Pariisin nähtävyydet sijaitsevat usein lähekkäin ja pyöräily on helppo ja nopea tapa liikkua.

Ruoka ja juoma

Pariisissa on runsaasti erilaisia ruokapaikkoja, joista löytyy tarjontaa myös lapsille. Bistroissa ja kahviloissa tarjoillaan yleensä perinteisiä ranskalaisia ruokia, kuten croissantteja, patonkeja ja ranskalaista sipulikeittoa. Lapsille sopivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi uuniperuna tai pastaruoat.

Pariisissa on myös monia ruokakauppoja, joista voi ostaa eväitä ja piknik-tarvikkeita. Ravintolaruokailun sijaan voi valita piknikin esimerkiksi joen rannalle tai puistoon. Pariisissa on useita kauniita puistoja, joissa lapsilla on tilaa leikkiä ja juosta.

Ravintolat

Lasten kanssa matkustaville Pariisissa on tarjolla myös erilaisia lapsiystävällisiä ravintoloita. Monet ravintolat tarjoavat erillisen lastenmenun, josta löytyy tuttuja ruokia kuten pizzaa ja pastaa. Lastenhoitopöytiä löytyy yleensä ravintolan yleisestä WC-tilasta.

Pariisissa on myös muutamia teemaravintoloita, jotka sopivat erityisesti lapsiperheille. Esimerkiksi Le Train Bleu -ravintolassa voi syödä junaympäristössä, ja Hard Rock Cafessa on tarjolla amerikkalaista ruokaa ja elävää musiikkia.

Lasten kanssa matkustaessa kannattaa myös huomioida, että ranskalaiset syövät tavallisesti hieman myöhemmin kuin monissa muissa maissa. Illallisaika on yleisesti ottaen noin klo 19-21, joten kannattaa varata lapsille välipalaa pitämään heidät ruokailun aikataulujen mukaan.

Rannalle

Pariisissa ei ole omaa rantaviivaa, mutta kaupunki tarjoaa silti monia mahdollisuuksia viettää aikaa vesirajan äärellä. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on suunnata Seinen rannalle, jossa voi kokea kaupungin ainutlaatuista tunnelmaa ja nauttia piknikistä tai kävelyretkestä joen varrella. Parhaimmillaan Seine tarjoaakin upeat puitteet perheen yhteisille aktiviteeteille. Esimerkiksi Jardin des Tuileries -puiston lähellä sijaitsevat ranta-alueet houkuttelevat monia lapsiperheitä auringonottoon ja piknikille.

Nähtävyydet lapsille

Pariisi on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka sopivat hyvin myös lapsille. Disneyland Paris on eittämättä yksi suosituimmista kohteista. Lasten iloksi löytyy myös monet kaupungin upeat puistot, kuten Parc de la Villette, jossa voi tutustua tiedekeskuksiin ja nauttia ulkoilusta. Lisäksi kaupungissa on useita eläintarhoja ja akvaarioita, joista mainittakoon esimerkiksi Parc Zoologique de Paris ja Aquarium de Paris. Montmartressa sijaitseva Sacré-Cœur -kirkko tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle, ja sen läheistyvällä torilla voi kokea myös ilmapalloleikkien iloa.

Aktiviteetit lapsille

Pariisin alueelta löytyy myös runsaasti aktiviteetteja, jotka sopivat lapsille. Esimerkiksi Cité des Sciences et de l’Industrie -tiedekeskus tarjoaa innostavia oppimiskokemuksia kaikenikäisille. Le Jardin d’Acclimatation on viehättävä huvipuisto, jossa voi kokeilla erilaisia huvituksia ja pelata pelejä. Lisäksi kaupungista löytyy useita sisäleikkipuistoja, kuten Youpi Parc ja Royal Kids, jotka tarjoavat säähän katsomatta monenlaista viihdettä. Jos haluatte tutustua kaupunkiin hieman eri näkökulmasta, voitte osallistua esimerkiksi lasten mukana suunniteltuun kaupunkikierrokseen, jossa tutustutaan Pariisin historiaan ja kulttuuriin lapsille sopivalla tavalla.